historie

Geschiedenis Bloxy Music

2005
2 december 2005

Het prille begin

Het prille begin

In december 2005 hebben Mariejanne Dragt en Catrien Haarman het idee om een popkoor te beginnen in Blokzijl. Niet veel later kwam Mirjam Kragt erbij en zo werd het eerste bestuur gevormd.

Op een eerste bijeenkomst kwamen 14 belangstellenden af die ook allemaal gelijk lid werden. Alle beginnende leden mochten hun eigen nummers aandragen en deze werden geoefend door met een CD mee te zingen. Omdat we er al gauw achter kwamen dat het handig is als iemand de leiding neemt, werd Klaske Stallinga uit Steenwijk gevraagd.

Klaske had veel ervaring met het zingen en spelen in bandjes en onder haar begeleiding werden verschillende nummers ingestudeerd. Klaske gaf echter vanaf het begin al aan dat ze geen dirigente is.

Via een tip kwamen we terecht bij de ervaren dirigente Nynke Pieters-Poelsma uit Hasselt. Nynke werd onze vaste dirigente en leidde (vaak samen met Klaske) onze repetities.

2006
15 februari 2006
25 november 2006

Het Debuut

Het Debuut

Er kon natuurlijk niet alleen maar gerepeteerd worden. Op initiatief van Tinus en Aly, de uitbaters van MFC “De Ploats” waar we altijd oefenen, werd in november 2006 het 1e Blokzijler popfestival georganiseerd.

Ons debuut! Door Nynke werd er een begeleidingscombo geregeld en na veel repeteren en last minute stress stonden we met knikkende knieën op het podium. Maar het optreden was een groot succes en de kranten schreven over een bruisend popkoor, een aanwinst voor de regio.

25 december 2006

1e Kerstoptredens

In december 2006 konden we onze eerste kerstoptredens verzorgen. Eerst een open lucht optreden tijdens een kerstmarkt en later in de Grote Kerk in Blokzijl. Optreden met zo’n geweldige akoestiek in de kerk was weer een geheel nieuwe ervaring. Later zou blijken dat de kerstoptredens jaarlijks op ons programma zouden staan.

2007
19 mei 2007

Het tweede jaar (2007)

Het tweede jaar (2007)

In het voorjaar van 2007 hebben we weer enkele optredens gegevens, onder meer bij de opening van het vaarseizoen in Blokzijl. Dit maal weer in de Grote Kerk maar nu met een combo. Omdat we er inmiddels wel achter waren dat we niet als zoutzakken op het podium konden blijven staan, had Trijnie iemand voor de “passies” gevraagd.

Dit was Thérèse uit Kalenberg. Onder haar leiding werden de nodige dansbewegingen ingestudeerd en bij het optreden uitgevoerd.

Klaske had inmiddels het idee dat ze niet meer echt nodig was bij het koor en zo kwam er een einde aan de samenwerking.

Onder leiding van Nynke werden er in de volgende jaren verschillende optredens verzorgd, onder meer bij:

  • het 2e Blokzijler Popfestival,
  • het Vocal Light Top Festival in Apeldoorn,
  • opening Vaarseizoen in Blokzijl (drijvend podium),
  • diverse kerstoptredens.
1 september 2007

Crematorium Heerenveen

Crematorium Heerenveen

Ondertussen bleek dat Nynke in blijde verwachting was en dat zij een aantal maanden uit de running zou zijn. Voor deze periode moest er een vervanger komen. Na een lange speurtocht vonden we Robin Eenkhoorn bereid om ons te helpen.

Samen met Robin, een ervaren muzikant maar geen dirigent, zijn we deze periode improviserend doorgekomen en hebben we een concert gegeven tijdens een open dag (!) van het crematorium in Heerenveen. Een bijzondere ervaring waarbij we ook een kijkje achter de schermen konden nemen.

2008
1 augustus 2008

Coachingstraject

Coachingstraject

Na de terugkeer van Nynke zijn we weer gestart met repeteren. Ondertussen hadden wij ons aangemeld voor een coachingstraject, “Amateurkunst in de Lift”, dat mogelijk gemaakt werd door Kunst en Cultuur Overijssel. Wij kregen als coach Cindy Oudshoorn.

Onder haar begeleiding werkten we in een tiental lessen aan onze zang- en ademhalingstechniek. Ook werkten we aan onze presentatie. De werkwijze van de pittige Cindy leidde dikwijls tot hilarische momenten. Dit coachingstraject werd afgesloten met een optreden in de schouwburg in Deventer.

Bij deze sluitingsdag traden er verschillende koren en gezelschappen op en konden er diverse workshops gevolgd worden.

2009
25 december 2009

Andere tijden

Andere tijden

Na kerstoptredens gedaan te hebben met het koor in het Kuinderbos en in de Grote Kerk in Blokzijl, gaf Nynke in het voorjaar van 2009 aan met ingang van de zomervakantie te stoppen met Bloxy Music.

Helaas kwam er na drie jaar aan onze samenwerking een einde. In deze tijd hebben we als koor veel van Nynke geleerd. Omdat het  wel duidelijk was dat een koor absoluut niet zonder dirigent(e) kan, begon het bestuur gelijk met het zoeken.

Ook deze keer viel het niet mee om iemand te vinden die beschikbaar was en bij ons koor paste. Via een koorlid kwamen we terecht bij Barbara Lok, zij zou in december verhuizen vanuit het zuiden naar Sint Jansklooster en kon vanaf die tijd onze dirigente worden. Maar dan zaten we nog wel vijf maanden zonder. Gelukkig was een schoonzus van Barbara, Ina Lok uit Zwartsluis bereid ons uit de brand te helpen. Inmiddels was er bij Bloxy Music ook een bewegingscommissie samengesteld die ons koor begeleidt bij het instuderen van de choreografieën. Samen met Ina hebben we in december 2009 bij de Kerst Sing In in Blokzijl een prima optreden verzorgd, waarbij we werden begeleid door José op de piano en Gerben op de drums.

2010
1 januari 2010

Barbara Lok

Barbara Lok

Per januari 2010 is Barbara Lok als dirigente bij ons koor begonnen. Samen met haar en zo nu en dan nog met Ina bereiden we ons voor op de komende optredens.

24 april 2010

Koorfestival STEM-UP

Koorfestival STEM-UP

In april 2010 hebben we meegedaan aan het  Koorfestival STEM-UP in Bant. Aan de 2e editie van dit koorfestival deden in totaal 14 koren mee uit de Noordoostpolder en wijde omgeving. Het festival was ook een wedstrijd en alle deelnemende koren ontvingen een juryrapport. Naast ons eigen optreden hebben we ook kunnen genieten van de overige deelnemers op dit prima georganiseerde festival. Met de aanbevelingen uit het juryrapport kunnen we ons voordeel doen in de toekomst.

10 juli 2010

Afsluiting Zangseizoen 2010

Afsluiting Zangseizoen 2010

Bij Popkoor Bloxy Music uit Blokzijl is het inmiddels een traditie dat het “zangseizoen” wordt afgesloten met een leuke activiteit voor het gehele koor.

Dit jaar vond dit op zaterdag 10 juli plaats bij het recreatiebedrijf van de familie Jongschaap in Kalenberg waar de leden o.a. gingen kanoën. Omdat dit bedrijf ook de beschikking heeft over “Het Lokaal”, een voormalig kerkje in Kalenberg met een geweldige akoestiek, werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een “open repetitie” te houden.

10 december 2010

Kerstoptredens 2010

Kerstoptredens 2010

In de maand december heeft het Popkoor weer een aantal kerstoptredens verzorgd.

  • Eerst op 10 december 2010 tijdens een “kaarsjesavond”  bij de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.
  • Dinsdag 14 december hebben we een gezamenlijk optreden met ons collega Popkoor uit Zwartsluis verzorgd. Popkoor Noisz staat ook onder leiding van Barbara Lok, en zo ontstond het plan om samen een concert te geven. Het was een zeer geslaagde en afwisselende avond in de kerk in Zwartsluis met de beide koren en diverse solisten uit de koren.
  • De jaarlijks Kerst SIng In stond op vrijdag 18 december op het programma. Samen met een aantal andere koren gaf Popkoor Bloxy Music een kerstconcert in de Grote Kerk in Blokzijl.
2011
15 februari 2011

Bloxy Music viert 5e verjaardag!

Bloxy Music viert 5e  verjaardag!

Dinsdag 15 februari j.l. was het exact 5 jaar geleden dat  de 1e repetitie plaatsvond van ons Popkoor. Toen nog zonder naam, deze moest nog bedacht worden.

Een enthousiast lid van het eerste uur, Jan Otten, kwam met de naam Bloxy Music op de proppen.

Het Popkoor was geboren! De verjaardag werd dinsdag gevierd met een heerlijke taart en een mooie presentatie met een terugblik over de afgelopen 5 jaren.

16 april 2011

STEM-UP Koorfestival Bant

STEM-UP Koorfestival Bant

Het jaar 2011 staat geheel in het teken van het jubileumconcert dat het popkoor op 1 oktober a.s. wil verzorgen. Een tussenstap naar dit concert was het koorfestival STEM-UP in Bant op 16 april. Ondanks dat Popkoor Bloxy Music er volgens velen een prima optreden heeft verzorgd, eindigde het koor op een teleurstellende laatste plaats. Het niveau van de deelnemende koren was dit jaar hoog en de verschillen in de uitslag erg klein. De opmerkingen uit het jury rapport zullen worden gebruikt in de voorbereidingen op het jubileumconcert.

28 mei 2011

Spoken van Blokzijl Toneelvereniging Ons Genoegen

Spoken van Blokzijl Toneelvereniging Ons Genoegen

In 2011 viert ook de Toneelvereniging uit Blokzijl, Rederijkerskamer “”Ons Genoegen”, haar jubileum. Zij bestaan in 2011 maar liefst 175 jaar! Om dit te vieren verzorgden zij op 25,26,27 en 28 mei een unieke en spectaculaire locatievoorstelling in Blokzijl. Popkoor Bloxy Music leverde al deze dagen ook een bijdrage aan de voorstelling “‘Spoken van Blokzijl”.

Tijdens de slotacte, waarbij het koor geheel in het wit was gekleed, werd het nummer “Frozen” van Madonna ten gehore gebracht.

1 oktober 2011

Het Jubileumconcert

Het Jubileumconcert

Na een maandenlange voorbereiding was het op zaterdag 1 oktober 2011 dan zover. In een uitverkocht huis gaf het Popkoor zijn jubileumconcert.

Het thema van de avond was “een muzikale reis door de tijd”. Songs uit alle decennia van de popmuziek stonden op het programma, o.a. van: The Beatles, Beegees, Normaal, Bloem, The Spice Girls en Madonna. Een professionele band, een goede geluidsversterking, een magnifieke lichtshow en een goed voorbereid koor waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde show.

Leden van de toneelvereniging uit Blokzijl zorgden voor visueel spektakel bij enkele nummers. De leden van Popkoor Bloxy Music kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jubileum. Kijk hier voor een korte video impressie van de avond.

2012
10 maart 2012

Winnaar Blokzieliger Popquiz

Winnaar Blokzieliger Popquiz

Op zaterdag 10 maart 2012 wist een team van ons Popkoor de 1e Blokzieliger Popquiz te winnen. Zoals het een popkoor betaamt was de kennis over de popmuziek binnen het team ruim voorhanden (bijvoorbeeld: “noem zo veel mogelijk Beatles Hits”). Het team stond lang aan de leiding van de 10 deelnemende teams, maar het was spannend tot in de laatst ronde. Met een verschil van slechts 2 punten werd de hoofdprijs in de wacht gesleept. De Bloxy’s (Hetty, Monique T, Mirjam, Trijnie, Monique O., André, Mariejanne, Catrien, Carin, Peter en Miranda) konden terugkijken op een gezellige en geslaagde avond in De Ploats.

17 mei 2012

Rustiger vaarwater

Rustiger vaarwater

Na het turbulente jaar 2011 komt Popkoor Bloxy Music in 2012 in een wat rustiger vaarwater. Genoeg tijd het om het bestaande repertoire verder te verfijnen en ook een periode om meer tijd aan koorscholing te besteden. Op Hemelvaartsdag 17 mei treedt Bloxy Music op tijdens de traditionele “Opening van het Vaarseizioen” in Blokzijl. Dit optreden was tevens de start van het “100 dagen/100 gasten” project.

28 juni 2012

Akoestisch zomerconcert

Akoestisch zomerconcert

Op 28 juni 2012 gaf Popkoor Bloxy Music een “akoestisch zomerconcert” in de prachtige en knusse Doopsgezinde kerk in Blokzijl. In een prettige en ontspannen ambiance verzorgde het koor een prima concert deze avond. Ook Barbara vertolkte solo twee van haar prachtige songs die bij menigeen een traantje deed wegpinken. Het koor werd bij deze gelegenheid prima begeleid op piano door Henk Doest. Ook dit concert was onderdeel van het “100dagen/100gasten” project.

8 september 2012

Kopje Cultuur 2012

Kopje Cultuur 2012

Zaterdag 8 september 2012 was Bloxy Music te vinden bij “Kopje Cultuur” in Steenwijk. In een prima concert van ca. 30 minuten liet het Popkoor zien waar het toe in staat was in een goed gevulde R.K. Kerk. Na een week rust zal het koor zich gaan voorbereiden op de komende kerstperiode.

De maand december stonden er twee kerstconcerten op het programma voor Bloxy Music. Voor een aantal nieuwe leden was dit de vuurdoop. Ondanks de wisselingen in het koor wisten de Bloxy’s weer twee uitstekende optredens neer te zetten.

2013
4 april 2013

Korenfestival STEM-UP 2013

Korenfestival STEM-UP 2013

Het voorjaar van 2013 stond in het teken van twee optredens in april: bij het korenfestival STEM-UP en een concert in Steenwijk in samenwerking met muziekvereniging “De Bazuin” uit Scheerwolde.

Op 13 april mocht Bloxy Music het korenfestival STEM-UP in Bant openen. ’s Morgens om 10.00 uur wisten de Bloxy’s een prima optreden neer te zetten, met o.a. het verplichte nummer “Accidentally in Love”. De jurybeoordeling was een 6,6. Ruim voldoende dus, dit was goed een 10e plaats.

20 april 2013

Klassiek ontmoet Pop De Bazuin Wetering

Klassiek ontmoet Pop De Bazuin Wetering

Een week later op 20 april stond het optreden met “De Bazuin” op het programma. Deze fanfare uit Scheerwolde/Wetering besloot haar jaarlijkse uitvoering groots aan te pakken: “Klassiek ontmoet Pop”, een soort Night of the Proms voor ca. 500 toeschouwers in Steenwijk. Naast “De Bazuin” en Bloxy Music werkten er ook een band, een zanger en zangeres, een harpiste, een violiste en een band mee aan dit grote project. Ook onze dirigente Barbara Lok zong enkele prachtige nummers. De vele extra repetities in de weken voorafgaand aan het concert betaalden zich uit in een prachtig concert. Weer een mooie en nieuwe ervaring voor Popkoor Bloxy Music!

27 juni 2013

Nieuwe Groepsfoto

Nieuwe Groepsfoto

De periode voor de zomervakantie werd op 27 juni 2013 afgesloten met een gezellig en knus “zomerconcert” in het Doopgezinde Kerkje in Blokzijl. In de prettige akoestiek kwamen de nummers van Bloxy Music goed uit de verf. Ook was het weer tijd om een nieuwe groepsfoto te laten maken in de zomerkleuren wit en groen.

17 oktober 2013

Rabo Regioconcert 2013

Rabo Regioconcert 2013

Na de zomervakantie kon het koor een groot aantal nieuwe leden verwelkomen. Met de nieuwe leden ging Bloxy Music werken aan het komende optreden bij het Rabo Regioconcert in de Meenthe in Steenwijk. Voor dit concert werden 1500 toeschouwers verwacht! Op 17 oktober 2013 stond Bloxy Music samen op het podium met het orkest “Apollo” uit de Wijk. De solisten waren Humphrey Campbell, Jieja Starrenburg, Anita Meijer en trompetist Herwin Lokken. Vanwege problemen met het geluid en de positie op het podium kwam de bijdrage van Bloxy Music helaas niet helemaal goed over in de zaal. Maar het was voor het een koor een prachtig project om aan mee te doen.

2014
23 november 2014

Koorweekend Fredeshiem

Koorweekend Fredeshiem

Op zaterdag 23 en zondag 24 november ging Bloxy Music op “koorweekend”. De locatie was deze keer Buitengoed Fredeshiem bij Steenwijk. Het zaterdagprogramma stond in het teken van “Inspiratie en Ontspanning”, met o.m. het inspiratiepad, een djembee workshop en een popquiz. De zondag heeft het koor de hele dag gewerkt aan zijn muzikale en vocale kwaliteiten. Onder de enthousiaste begeleiding van “coach” Jet Pit zongen de Bloxy’s aan het einde van de dag de pannen van het dak!

2016
15 februari 2016