Categorie:   handleiding
Handleiding Bericht plaatsen
TAGS:  
27 mrt
2020
l
Geschreven door:  Berry Uffels
Handleiding Bericht plaatsen

Hoe plaats je een WordPress bericht?

Blogs en websites maken gebruik van de ‘Nieuw Bericht’ module om berichten op te maken en te publiceren. WordPress maakt het zeer eenvoudig om snel nieuwe berichten te plaatsen op de blog of website en in dit bericht gaan wij in hoe je een nieuw bericht moet plaatsen.

Om een nieuw bericht op te maken ga je in het navigatiemenu (linkerkant) naar de module ‘Berichten’ en hier selecteer je ‘Nieuw Bericht’.

 

Nu kom je in een scherm terecht waar je een nieuw bericht aan de blog of website kunt toevoegen (zie onderstaande afbeelding).

1. WordPress bericht titel

Je start met het maken van een nieuw bericht door in de eerste balk de titel van het bericht in te vullen. De titel komt bovenaan het bericht te staan.

2. Bericht schrijven met de WYSIWYG / HTML editor

Nadat je de titel van het bericht hebt ingevuld gaan we de inhoud van het bericht schrijven in het invulveld onder de titel. De WYSIWYG balk staat voor What You See Is What You Get en is de editor waar je de opmaak van pagina’s en berichten mee aanpast.

Ook kun je in deze editor foto’s en bestanden toevoegen. Je ziet in de balk boven het veld een aantal opties staan die ook gebruikt worden door Microsoft Office Word. Voor de opmaak van de tekst heb je aan deze opties meestal voldoende. Een groot voordeel aan deze editor is dat de te bewerken tekst en afbeeldingen er vrijwel hetzelfde uitzien als op de live website. Hierdoor zie je al van te voren hoe de inhoud van een pagina eruit komt te zien.

3. Uitgelichte afbeelding toevoegen

Klik op de link uitgelichte afbeelding toevoegen. Dat is de hoofdafbeelding die gebruikt wordt voor vertoning van kleine thumbnails (kleine voorbeeldfoto voor  berichten). Kies uit de Mediabibliotheek of kies bestand uploaden vanaf je computer.

4. Categorie kiezen

Kies een categorie waar je het bericht wil neerzetten. Standaard is de categorie Nieuws.

5. Samenvatting

Plaats hier de eerste zin van je artikel. Dit wordt gebruikt om te laten zien naast de thumbnails.

6. Bericht opslaan

Klik op publiceren om je bericht op te slaan. Doe dit altijd wanneer je dit scherm gaat verlaten. Je bericht wordt nu geplaatst op de website

0 reacties

laatste nieuws