Ontstaan

Popkoor Bloxy Music uit het pittoreske havenstadje Blokzijl is opgericht in februari 2006. Hoewel er al toen diverse koren in Blokzijl actief waren, was er nog geen popkoor en hier was wel behoefte aan. Bloxy Music is gestart met 14 zangers en zangeressen. Sinds juli 2006 is Bloxy Music een vereniging.

Leden

Bloxy Music telt momenteel ongeveer 25 actieve leden. Wij willen doorgroeien maar niet groter worden dan maximaal 40 leden. Er is nog plaats in diverse stemgroepen, op dit moment hebben we plaats voor alten en mannen. Zoals bij veel popkoren zijn de mannen sterk in de minderheid. Zingen met elkaar is erg leuk. Dus heren: stap over die drempel en kom eens vrijblijvend langs bij een repetitie. De voorwaarden voor toelating zijn: stemvast zijn, plezier hebben in het zingen en bewegen, bereid zijn om ook thuis de nummers te oefenen en uit het hoofd te leren. De optredens doen we zonder bladmuziek en tekst.

Lid worden

Als het jou leuk lijkt om bij ons popkoor te zingen en je voldoet aan de bovenstaande voorwaarden, dan ben je van harte welkom op een van onze repetitieavonden. Om je goed op te kunnen vangen, vinden wij het wel prettig als je je van te voren even aanmeldt bij het bestuur ons koor of via het informatieformulier. Je kunt in beginsel drie maal vrijblijvend meedoen, waarna we bekijken of het wederzijds bevalt. Als dit het geval is kun je een stemtest doen bij onze dirigente en word je definitief ingedeeld bij een stemgroep. De contributie is € 16,50 per maand, te voldoen door automatische betaling.

Visie

Popkoor Bloxy Music is een gemengd koor uit Blokzijl met ongeveer 30 tot 40 actieve leden. Het repertoire bestaat uit popmuziek uit alle decennia van de popgeschiedenis. Het Popkoor streeft er naar om tijdens optredens een kwalitatief goede zangprestatie neer te zetten. Ook de presentatie vinden we belangrijk. Popkoor Bloxy Music bestaat uit leden die graag uitgedaagd willen worden om samen een goede koorzang ten gehore te brengen. Verantwoordelijkheid voor eigen zangpartij, samenzang, onderlinge betrokkenheid en gezelligheid zijn belangrijke kernwoorden waar de leden zich voor willen inzetten.

Repetities

Wij oefenen elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in MFC "De Ploats" , Groenestraat 18 in Blokzijl. In de kerstvakantie en de zomervakantie repeteren wij niet, de andere vakanties bekijken we per keer.

Er is natuurlijk ook tijd voor gezelligheid! In de pauze of na de repetitie even een drankje en bij praten in het Multi Funcioneel Centrum.

 

Dirigent

 

BARBARA LOK

Mijn naam is Barbara Lok, een jonge vrouw met een charismatische uitstraling, en mijn leven is muziek.

Het zingen, schrijven van nieuwe muziekstukken, componeren en arrangeren, is mijn lust en mijn leven.

Het vertolken van Southern Gospel is, naast de muzikale leiding bij een door mij geschreven musical, momenteel een centraal thema in mijn werk.

Het enthousiasmeren van projectkoorleden en ook scholen van individuele zangers en zanggroepen is een van mijn sterke punten.

Voor solozang laat ik mij regelmatig bijscholen door gerenommeerde internationale zangdocenten.

 

Mijn huidige activiteiten zijn veelzijdig en bestaan uit:

· Het arrangeren van koorstukken voor meerdere koren

· Het theaterprogramma “Over Leven” uitvoeren samen met Jet Pit.

· De muzikale leiding van de musical “Storm over Beulaeke”.

· Leadzangeres bij de Gospelgroep “Southern Gospel Train”

· Zangles geven aan individuen en groepen

· Koordirectie voeren van een tweetalkoren

· Solozang uitvoeren o.a. “Barbara zingt Streisand”

· Docent zang aan ARTEZ, conservatorium te Zwolle

· Directie voeren over “Podium Lokaal” een klein theater in Sint Jansklooster.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit vijf personen. Jaarlijks is er een algemene ledenvergadering waar eventuele nieuwe bestuursleden worden benoemd.

Voorzitter:

Trijnie Oostra 0527-291757

Secretaris: Riet v.d. Knokke tel: 0521-588839

Penningmeester: Sandy Willig

Algemeen bestuurslid: Annet Wichers en Anneke Ziel