Nieuws

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat vanaf 12 oktober ons koor weer begeleidt zal worden door Barbara Lok! Welkom terug!

 

 

2016  Bloxy Music bestaat tien jaar.

We gaan dit jubileum vieren op het 12 1/2 jarig bestaan

 

 

Geslaagde optredens STEM-UP en met fanfare "De Bazuin"

Het voorjaar van 2013 stond in het teken van twee optredens in april: bij het korenfestival STEM-UP en een concert in Steenwijk in samenwerking met muziekvereniging "De Bazuin" uit Scheerwolde.

Op 13 april mocht Bloxy Music het korenfestival STEM-UP in Bant openen. 's Morgens om 10.00 uur wisten de Bloxy's een prima optreden neer te zetten, met o.a. het verplichte nummer "Accidentally in Love". De jurybeoordeling was een 6,6. Ruim voldoende dus, dit was goed een 10e plaats.

Een week later op 20 april stond het optreden met "De Bazuin" op het programma. Deze fanfare uit Scheerwolde/Wetering besloot haar jaarlijkse uitvoering groots aan te pakken: "Klassiek ontmoet Pop", een soort Night of the Proms voor ca. 500 toeschouwers in Steenwijk. Naast "De Bazuin" en Bloxy Music werkten er ook een band, een zanger en zangeres, een harpiste, een violiste en een band mee aan dit grote project. Ook onze dirigente Barbara Lok zong enkele prachtige nummers. De vele extra repetities in de weken voorafgaand aan het concert betaalden zich uit in een prachtig concert. Weer een mooie en nieuwe ervaring voor Popkoor Bloxy Music!

 

Bloxy Music wint Blokzieliger Popquiz

Op zaterdag 10 maart 2012 wist een team van ons Popkoor de 1e Blokzieliger Popquiz te winnen. Zoals het een popkoor betaamt was de kennis over de popmuziek binnen het team ruim voorhanden (bijvoorbeeld: "noem zo veel mogelijk Beatles Hits"). Het team stond lang aan de leiding van de 10 deelnemende teams, maar het was spannend tot in de laatst ronde. Met een verschil van slechts 2 punten werd de hoofdprijs in de wacht gesleept. De Bloxy's (Hetty, Monique T, Mirjam, Trijnie, Monique O., André, Mariejanne, Catrien, Carin, Peter en Miranda) konden terugkijken op een gezellige en geslaagde avond in De Ploats.

Koor blikt terug op geslaagd jubileum

Na een maandenlange voorbereiding was het op zaterdag 1 oktober 2011 dan zover. In een uitverkocht huis gaf het Popkoor zijn jubileumconcert. Het thema van de avond was "een muzikale reis door de tijd". Songs uit alle decennia van de popmuziek stonden op het programma, o.a. van: The Beatles, Beegees, Normaal, Bloem, The Spice Girls en Madonna. Een professionele band, een goede geluidsversterking, een magnifieke lichtshow en een goed voorbereid koor waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde show. Leden van de toneelvereniging uit Blokzijl zorgden voor visueel spektakel bij enkele nummers. De leden van Popkoor Bloxy Music kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jubileum. Kijk hier naar een korte impressie.

 

Laatste loodjes voor jubileumconcert op 1 oktober a.s.

Na de vakantie is het popkoor al weer druk in repetitie. Alle repetities staan natuurlijk in het teken van het avondvullend jubileumconcert op zaterdag 1 oktober a.s.!

Het thema van het concert is "een muzikale reis door de tijd", bekende popsongs uit de jaren 60 tot heden zullen voorbij komen. Het popkoor wordt voor deze gelegenheid begeleid door een driekoppige liveband. Deze band is de vaste begeleidingsband van zangeres Barbara Lok.

Er wordt inmiddels door veel koorleden hard gewerkt aan de voorbereiding van het concert: kleding uitzoeken, decorstukken maken, choreografie uitwerken, belichtingsplan maken,etc. Toneelvereniging "Ons Genoegen" uit Blokzijl werkt ook met veel enthousiasme mee aan de voorstelling hier zijn we erg content mee.

De kaarten voor het concert gaan vanaf 12 september in de voorverkoop en zijn te verkrijgen bij de koorleden en bij Trijnie's Kapsalon in Blokzijl (0527-29 17 57). De kaarten kosten voor volwassenen 7,50 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Het concert begint om 20.00 uur, locatie M.F.C. "De Ploats".

Nieuw logobord voor Bloxy Music

Sinds nu beschikt het Popkoor over een nieuw en makkelijk draagbaar sponsorbord. Nu zijn we weer goed herkenbaar tijdens optredens. Met dank aan Jennifer Slot voor het ontwerpen van het logo en de posters.

Bloxy Music werkt mee aan "Spoken van Blokzijl"

Dit jaar viert de toneelvereniging "Ons Genoegen" haar 175-jarige bestaan met een spectaculaire locatievoorstelling: "Spoken van Blokzijl". De voorstelling is vier avonden in Blokzijl te zien op: 25,26,27 en 28 mei. Ook het popkoor zal een bijdrage leveren aan de slotact van deze voorstelling. Check hier de gave promoclip!

 

Presentatie 5 jaar Bloxy Music

Klik hier om de presentatie te bekijken met een impressie van alle belevenissen van het popkoor in de afgelopen 5 jaren!

Het Popkoor komt in beweging

Bloxy Music is al een tijd aan het repeteren voor het jubileumconcert dat gegeven zal worden op zaterdag 1 oktober. Het word een avondvullend programma, begeleid door professionele muzikanten. Er zal ook veel aandacht worden besteed aan bewegingen en podiumpresentatie. Het bestuur heeft het koor aangemeld voor het project "Amateurkunst in de Lift", van Kunst & Cultuur Overijssel. Door dit project is het mogelijk dat het koor ondersteuning krijgt van een professionele coach. Marike Vijver uit Enschede gaat het koor coachen op het gebied van beweging. We zijn hier zeer content mee!

Bloxy Music viert verjaardag!

Dinsdag 15 februari j.l. was het exact 5 jaar geleden dat  de 1e repetitie plaatsvond van ons Popkoor. Toen nog zonder naam, deze moest nog bedacht worden. Een enthousiast lid van het eerste uur, Jan Otten, kwam met de naam Bloxy Music op de proppen. Het Popkoor was geboren! De verjaardag werd dinsdag gevierd met een heerlijke taart en een mooie presentatie met een terugblik over de afgelopen 5 jaren.

Jubileumconcert

In 2011 bestaat Popkoor Bloxy Music al weer 5 jaar! Reden genoeg voor een feest en daarom geven we in het najaar van 2011 een jubileumconcert. Het is de bedoeling dat het een avondvullend programma gaat worden waarin veel dingen terugkomen die we de afgelopen jaren hebben gedaan. Er is inmiddels een jubileumcommissie opgericht die de zaken groots gaat aanpakken. We kunnen er nog niet te veel over vertellen, maar het belooft een waar spektakelstuk te worden. De bedoeling is dat het concert plaatsvindt op 1 oktober 2011.

Popkoor Bloxy Music oefende in Kalenberg

Bij Popkoor Bloxy Music uit Blokzijl is het inmiddels een traditie dat het “zangseizoen” wordt afgesloten met een leuke activiteit voor het gehele koor. Dit jaar vond dit op zaterdag 10 juli plaats bij het recreatiebedrijf van de familie Jongschaap in Kalenberg waar de leden o.a. gingen kanoën. Omdat dit bedrijf ook de beschikking heeft over “Het Lokaal”, een voormalig kerkje in Kalenberg met een geweldige akoestiek, werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een “open repetitie” te houden.